Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekapitulace roku 2020 JSDHO Všeň

19. 1. 2021

Loňského roku byl naši jednotce 15x vyhlášen poplach. Jednalo o technické pomoci 8x, požár 5x a planý poplach byl 2x. Jednotka zasahovala, jak v katastru okolních obcí, ale i v  Turnově, tak i samozřejmě v katastru naši obce.  Jednalo se o: v březnu - planý poplach  pálení odpadu ve Všeni, v dubnu – požár trávy u bývalého JZD, v červenci – požár trávy a tújí v Mokrém, v říjnu – pomoc záchranné službě s transportem pacienta ve Všeni. Dvakrát byla jednotka oslovena za účelem distribuce roušek, jednou to bylo po obcích v kat. ORP Turnov a podruhé po DPS v Semilském okrese.

Mimo to členové jednotky dohlíželi na pálení roští na kopanině – neboť v dubnu byl zákaz srocování více osob kvůli výskytu covidu 19. Pokud to situace dovolila tak se členové zúčastňovali školení ať už pravidelně v hasičárně tak i na motorové pily, školení první pomoci atd.

Co se týče finanční stránky: dotace z libereckého kraje byla ponížena a nakonec jsme dostali Kč  10100,-. OÚ Všeň zaplatil z rozpočtu cca 37 tis a to např.: na obnovu osobních ochranných prostředků členů, na provoz vozidel, školení členů. Do hasičárny ve Všeni byly  zakoupeny akumulační kamna a skříňka na věci.

Plán na tento rok:

Loňského roku byla od HZS Libereckého kraje na naši obec přepsána jako nepotřebný majetek tatra 815, která je určena ke kompletní repasi.  Prozatím stojí u HZS st. Turnov a budou probíhat kondiční jízdy našimi strojníky, aby se s ní blíže seznámili, než-li bude zařazena do výjezdu po rekonstrukci. Rekonstrukce  proběhne pokud  budou uvolněné dotační prostředky od Generálního ředitelství HZS a Libereckého kraje. Zbytek bude doplacen z rozpočtu obce.  Pokud vše bude probíhat jako v předchozích letech, měli bychom zhruba v září znát výsledky dotací a v případě úspěšnosti musíme do konce roku připravit výběrové řízení a následně vybrat dodavatele na rekonstrukci Hasičského speciálu Tatra 815. Vozidlo by se repasovalo v roce 2022. 

Dále by měla proběhnout rekonstrukce druhé garáže a to za předpokladů, že dopadnou dotace z Libereckého kraje a za přispění peněz z rozpočtu obce.

Vzhledem k situaci, která v republice panuje, nebylo možno udělat pro členy jednotky a jejich drahé polovičky tradiční posezení – poděkování za jejich práci a obětování svého volného času, tak činím alespoň takto: Všem členům naši jednotky děkuji za odvedenou práci a za jejich čas, který této mnohdy nelehké činnosti věnují. Poděkování patří i těm zastupitelům naši obce, kteří nás v této činnosti podporují a není jim lhostejná bezpečnost v naši obci. Poděkování za spolupráci patří i starostovi obce Radku Vytinovi a účetní Aleně Cíferské za spolupráci.

DĚKUJI 

Martin Kočí