Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shrnutí loňského roku SDH Všeň

19. 1. 2021

I přes velmi výrazná omezení loňského roku se snažil Spolek dobrovolných hasičů Všeň pořádat obvyklé aktivity směrem k veřejnosti i pro své členy. Počátkem roku se konala výroční schůze spolku, na které bylo účastno více než 60 členů, starosta Všeně, na 10 dalších hostů z řad profesionálních hasičů,  SDH okolních obcí a přítomni byli  i někteří zástupci místních spolků. Součástí schůze bylo i schválení nových spolkových stanov.

V květnu měla následovat pomoc s organizací Cesty lesem pohádek, avšak vzhledem k vládním omezením nemohla být akce pro naše nejmenší uspořádána. V létě jsme pro členy spolku organizovali cyklovýlet do Ohrazenic, kde byla pro účastníky výletu zajištěna prohlídka nové vodárenské věže, průvodcem byl Ondřej Šimůnek. Poté výlet pokračoval do zrenovované restaurace v areálu pivovaru Malý Rohozec. Trasa výletu byla vybrána s ohledem na nejmenší účastníky. Po obědě jsme již zamířili ke Všeni, kde u budovy hasičárny bylo pro zájemce ještě večerní grilování.

V srpnu proběhlo 10 let od ničivých povodních v Heřmanicích. Při této příležitosti proběhla na tamním hřišti vzpomínka i s předáním pamětní stuhy všem, kteří tehdy pomáhali. Tuto za náš spolek převzali Petr a Dana Krouzovi. První zářijovou neděli se podařilo zajistit společně se Střeleckým sdružením Všeň, Cyklistickým klubem seniorů Všeň a za podpory vedení obce dětské odpoledne plné her na Kopanině, které bylo rozloučením s letními prázdninami. Počasí nám přálo, celkem přišlo soutěžit přes padesát dětí. Aktivity v podzimních měsících již musely být podobně jako na jaře zvažovány a organizovány s ohledem na zhoršující se epidemickou situaci, proto jsme museli od některých záměrů zcela upustit. Závěrem roku náš spolek pomáhal s výsadbou nových stromků v Mokrém. Jednalo se o poslední společnou akci roku 2020, na který připadlo 130. výročí od založení našeho spolku – o odložení oslav na rok 2021 bylo rozhodnuto na výborové schůzi, oslavy budou pravděpodobně uskutečněny v rámci okrskové soutěže.

Všem, kteří se na výše uvedených akcích podíleli děkuji za spolupráci.

Petr Krouza

starosta spolku