Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak já si to teda zkusím...

19. 1. 2021

„Tak já si to teda zkusím.“

Tak zněla slova Barči Dorňákové před prvním závodem v TFA na začátku roku 2020. .Jak už jsme již informovali Barča první závod vyhrála. Následovaly další dva závody a to v Rychnově u Jablonce nad Nisou odkud si odvezla bronz. Na konci července jela poměřit síly se závodnicemi v daném sportu již kovanými. V Moravské lize kam se Barča přihlásila bylo více než 15 závodnic a to nejen z České republiky, ale i tak Barča zabojovala a odjela z nelehkého souboje s krásným 5. místem.

Nejdůležitější závod čekal na Barču a její kolegyně z libereckého kraje 22. srpna v prostorech Technické univerzity v Liberci.  A proč nejdůležitější?  Protože závodnice , která tento závod vyhraje nebo bude druhá vybojuje si kromě krásného poháru, originální medaile a dalších krásných cen si poveze domů i postup na Mistrovství České republiky v TFA.

Závod rozhodně nebyl snadný po vyběhnutých schodech čekaly na závodnice a závodníky další nelehké silové překážky. Jako lev se Barča poprala se vším co se jí postavilo do cesty a cílovou rovinku proběhla s  hlavou vztyčenou. A vyšlo to Barča si z Liberce odvezla dvě zlaté medaile (jednu za samotný závod, druhou za výhru krajského kola). Mimo to přijela domu jako nejrychlejší závodnice v kraji a postup na mistrovství ČR. To se mělo konat ve 22.10.2020 ve Svitavách.  Bohužel okolnosti všem známe přesunuli závod na jaro 2021.

O tom, jak to dopadne Vás budeme určitě informovat. Držte Barče pěsti , a jak říká „TAK JÁ TO TEDA ZKUSÍM!!!“

Josef Ječný