Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezení všenské jednotky

4. 11. 2016

Na pátek 04. listopadu 2016 pozval velitel JSDHO Martin Kočí se starostou Všeně Ing. Radimem Janečkem  členy jednotky i s drahými polovičkami do hasičské zbrojnice ve Všeni čp. 117 na tradiční sezení jednotky. Je to forma poděkování členům za výjezdy a starání se o svěřenou techniku.  Pozvání přijali i plk. Ing. Jiří Kovalský, Ph.D. – ředitel územního odboru Semily a npor. Ing. Jakub Otmar – velitel stanice Turnov.

Po přivítání přítomných velitelem místní jednotky, jim zrekapituloval finanční náklady i s obdrženými dotacemi na doplnění dýchací techniky a rekonstrukce všeňské zbrojnice čp. 117. Byly zmíněny i výjezdy za rok 2016, které se oproti loňskému roku navýšily, na což měla dopad i změna poplachových plánů pro část města Turnov, kam jsme povoláni jako čtvrtá jednotka v případě rozsáhlé události.

Slovo dostal i Ing. Jiří Kovalský Ph.D, který poděkoval za pozvání a kladně hodnotil dosavadní rekonstrukci všeňské zbrojnice. Dále uvedl, že po dlouhém vyjednávání s HZS Středočeského kraje se podařilo uzavřít smlouvu o výjezdu jednotek z Libereckého do Středočeského kraje, mezi které patří i naše jednotka.  Následně vystoupil i Ing. Jakub Otmar, který vyzdvihl dobrou a kvalitní spolupráci s naši jednotkou jak u zásahů, tak i u cvičení, jako tomu bylo i např. při taktickém cvičení na domov důchodců Pohoda v Turnově. Všechny přítomné pozdravil i starosta obce Ing. Radim Janeček, který poděkoval členům za jejich kvalitní práci při výjezdech a spolupráci s obcí. Dále uvedl, že z možného nákupu nového zásahového vozidla, které by nahradilo Avii, bohužel příští rok sejde, neboť dotace z generálního ředitelství HZS a Libereckého kraje byly nižší a tudíž na naši obec by padla větší finanční zátěž. Možnost nákupu nového dopravního automobilu je závislé od výše vypsání dotací GŘ HZS a Libereckého kraje, který jednotky podporuje, tak snad v dalších letech to vyjde.

Martin Kočí