Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní předání CAS LIAZ 20. 10. 2012

20. 10. 2012

Dne 20. října po 14:30 hodině proběhlo slavnostní předání hasičského vozidla Liaz z rukou starosty obce Františka Ivana Herbsta místní jednotce hasičů obce Všeň.

liaz.jpgPo příjezdu nového hasičského vozidla a nastoupení jednotky podal velitel starostovi obce hlášení o připravenosti jednotky k převzetí vozidla. Následně starosta obce přivítal hosty: Arciděkana Radka Jurnečku, npor. Ing. Jakuba Otmara (zástupce za HZS Semily), delegaci z obce Heřmanice v čele s jejím starostou obce, kde byla jednotka pomáhat po povodních roku 2010, zástupce z okolních hasičských sborů a všechny přihlížející. Především přivítal i nejstarší členku Všeňského sdružení paní Hedviku Hakenovou. Ve svém projevu starosta mimo jiné uvedl, že na vozidlo byla poskytnuta dotace z libereckého kraje ve výši 60 procent z ceny. Na zbylých 40 procent dostala obec bezúročnou půjčku od pana Masopusta ze Všeně. Zhodnotil práci všeňské jednotky, která již funguje 10 let a jejíž práce si velice váží. Následně se dotázal paní Hedviky Hakenové, zda souhlasí, aby hasičské vozidlo Liaz neslo její jméno Hedvika. Paní Hakenová souhlasila, a tak starosta vyzval velitele jednotky k převzetí symbolického klíče od nového vozidla. Ke slovu se dostal arciděkan Radek Jurnečka, který uvedl, že se rád vrátil po 6 letech zpět na Všeň a posvětil nové vozidlo, aby se vždy vrátilo s posádkou v pořádku z výjezdu. Posvěcen byl i prapor všeňských hasičů, který obdrželi dne 29. května 2010 od obce u příležitosti oslav 120 let trvání.

Poděkování všeňským hasičům vyslovila i paní Hedvika Hakenová, která uvedla, že je velice ráda, že se dala dohromady parta lidí, která pokračuje v hasičině na Všeni. Dále vystoupil zástupce hasičského sboru Libereckého kraje pan Ing. Jakub Otmar – velitel stanice Turnov, který poděkoval za dosavadní činnost jednotky. Uvedl, že je na vysoké úrovni a bude se snažit pomoci s do vybavením hasičského vozidla.

liaz-web.jpgNásledně vystoupil velitel jednotky Martin Kočí, který poděkoval starostovi, radě i zastupitelům obce Všeň, zástupcům hasičského sboru ze Semil i Liberce, kteří žádost podpořili a především členům jednotky, kteří se o svěřenou techniku starají. Vyzval k přistoupení starostu Všeňského sdružení hasičů Petra Krouzu, za účelem objasnění pojmenování vozidla. Jméno Hedvika vozidlo dostalo po nejstarší žijící člence našeho sboru paní Hedvice Hakenové, které následně s velitelem jednotky předali kytici s přáním zdraví, štěstí a pohody do dalších let. Petr Čičkán a Josef Ječný st. pokřtili liazku lahví sektu.

Tímto mi dovolte poděkovat Hedvice Hakenové a Petru Jiránkovi za sponzorský dar a ostatním za věcné dary a především těm, kteří se podíleli na přípravách, i těm, kteří obsluhovali během oslav. Poděkování patří též ženám, kteří na oslavu napekly.

 

Martin Kočí – velitel JSDHO Všeň
Petr Krouza - starosta Všeňského sdružení hasičů

Fotogalerie: Predani_Liazky_20.10.2012