Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srpnová pomoc při povodních

28. 10. 2010

Dne 09. srpna 2010 vyjeli členové všeňského sdružení hasičů Všeň do Frýdlantu na pomoc po povodních.  Na pomoc vyjeli: Martin Kočí, Petr Skupa, Petr Krouza, Libor Král, Josef Ječný st.  a  Josef Ječný ml.. Cestou byl nakoupen materiál potřebný na odklizení vzniklých škod a pitné vody.   Po nahlášení příjezdu v hasičské zbrojnici ve Frýdlantu jsme dostali přidělenou práci – jednalo se vyklizení a vypláchnutí domu od bláta a čerpání sklepů. Na noc jsme jeli na ubytovnu domova mládeže, kde byli ubytováni lidé ze zatopených domů a další hasiči a pomocníci. Jelikož byly pokoje obsazeny, skončili jsme na noc v tělocvičně. Druhý den ráno tj. 10. srpna 2010 jsme opět jeli na hasičskou zbrojnici, kde jsme dostali úkoly na den. Mezi těmito bylo samozřejmě čerpání a vyklízení zatopených místností. Ve večerních hodinách jsme se cestou domů zastavili v Heřmanicích, kde jsme zanechali nakoupený materiál.

Druhá pomoc směřovala do zmiňovaných Heřmanic, kde jsme byli od 13. do 14. srpna 2010. Pomoci se zúčastnili opět členové všeňského sdružení hasičů Všeň: Martin Kočí, Petr Skupa, Petr Krouza, Libor Král, Josef Ječný st., František Zajíček, SDH Ploukonice: Josef Ječný ml, Lukáš Franc, Jakub Roubíček a jeden přespolní pomocník Mirek Hes. S sebou jsme opět vezli materiál potřebný k likvidaci vzniklých škod. Po nahlášení příjezdu do Heřmanic nám byl přidělen úsek, kde jsme  odčerpávali vodu ze sklepů a studní, vynášení a nakládáním  zničených věcí. Druhý den večer  jsme po vykonané práci odjeli zpět ke svým domovům.

Touto cestou bych chtěl poděkovat výše uvedeným členům, kteří se podíleli na pomoci po povodních a Bohumilovi Špetlíkovi, který po našem  příjezdu opravil vozidlo trambus.

                                                                                                          Martin Kočí