Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční schůze za rok 2016

11. 4. 2017

Spolek dobrovolných hasičů Všeň pořádal dne 10.2.2017 Výroční valnou hromadu na sále AGRO Český ráj.

Zahájení programu bylo od 18:00 hodin přivítáním všech členů spolku, kteří se na valnou hromadu dostavili, v počtu 51 členů. Následně byli přivítáni hosté z řad HZS Libereckého kraje, členové okolních SDH - Vyskeř, Olešnice, Kacanovy, Ploukonice a Podháj. Pozvánku přijal i starosta naší obce Ing. Radim Janeček a spolek cyklistů Všeň.

Program pokračoval přednesením zprávy o činnosti SDH Všeň za rok 2016 starostou hasičů, následovala zpráva velitele výjezdové jednotky o činnosti výjezdové jednotky a počtu zásahů za rok 2016 a zpráva o hasičských soutěžích, následně finanční zpráva hospodaření SDH Všeň za rok 2016. Posledním bodem programu byl plán činnosti na rok 2017 a diskuze.

Další část večerního programu byla letos pestřejší. Po pohoštění, výborném řízečku s bramborovým salátem a kávou se zákuskem, který nám připravila Marcelka Kábrtová a Vojta Marek, nás čekala tombola. Tombola byla v tomto roce poprvé a myslím si, že měla velmi pozitivní ohlas nejen mezi členy, ale i mezi pozvanými hosty. Ceny do tomboly byly poskládány z darů od jednotlivých členů. Díky tomu se nám sešlo hodně zajímavých věcí a tombola tak byla pestrá.  V tombole bylo celkem 45 cen, které se spravedlivě, losováním, rozdaly. Bylo to napínavé a téměř každý si domů odnesl nějaký ten dáreček. Děkujeme všem členům, kteří na nás nezapomněli a přispěli.

Po malé pauze na volnou zábavu na nás čekalo ještě jedno večerní pobavení, soutěž ve smotávání hasičských hadic. Pravidla soutěže byla jednoduchá, přítomní muži a ženy byly rozděleni do dvojic, které spolu soutěžili. Pro muže byly připraveny větší hadice typu „B“, pro ženy menší hadice typu „C“. Soutěžící s rukama za zády čekali na povel a začali co nejrychleji motat připravenou hadici, ten kdo zvítězil a smotal hadici v nejrychlejším čase, postoupil do dalšího vyřazovacího kola. Kola se postupně opakovala, než byl jeden vítěz v mužské a jeden vítěz v ženské kategorii. Vítěznou lahev šampaňského si tak odnesla Bára Dorňáková a Petr Krouza. Byla to velká zábava jak pro soutěžící, tak pro diváky, plná fandění, povzbuzování a snad i trochu adrenalinu pro soutěžící. Opravdu jsme se hodně nasmáli. Celou večerní část programu organizovala a zajistila Renata Jiravská. Velké díky patří i za celovečerní hudbu, Vojtovi Skupovi.

Výroční valná hromada byla velkou událostí pro SDH Všeň, shrnula všechny aktivity z loňského roku, seznámila přítomné s připravenými akcemi na letošní rok a zajistila všem členům a hostům příjemný večer s pohoštěním a nekončící zábavou. Děkujeme všem organizátorům za zajištění. Členy žádáme o účast na jednotlivých připravovaných akcích v tomto roce. Také rádi mezi s sebou přivítáme nové členy, kteří by chtěli zažít zábavu, dobrodružství a hasičskou činnost v našem dobrovolném spolku SDH Všeň.

Za výbor SDH Všeň Renata Jiravská.

Fotogalerie: http://sdhvsen.rajce.idnes.cz/17-02-10_Vyrocni_schuze