Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslava 125-ti let všeňských hasičů

19. 9. 2015

Sobotní dopoledne dne 19. září patřilo přípravám na oslavu 125-ti let od založení dobrovolných hasičů na Všeni.  Oslava se konala na místním hřišti Kopanina. Než-li však samotná soutěž začala, tak se byly zástupci našeho sboru rozloučit  v místním kostele nejstarší členkou našeho sboru. Samozřejmostí byla čestná stráž, kterou tvořilo šest členů našeho sboru.

Samotná soutěž začala nástupem v 13:30 hodin. Soutěžního klání se zúčastnila čtyři družstva žen z okolních sborů. Náš sbor postavil na start jedno družstvo. Mužských družstev bylo šest ze čtyř okolních sborů. Náš sbor reprezentovala dvě družstva.

Nejprve se soutěžící utkali v „slepecké“ štafetě – 1 člen byl na vyznačeném místě, odkud navigoval zbylých šest členů, kteří měli zavázané oči. Aby to nebylo jednoduché, tak tři členi šli na okruh z pravé strany a zbylí tři členi z levé strany.  Pak se setkali uprostřed u nadzemního hydrantu, na který měli napojit dvě krátké hadice C s proudnicí a natáhnout ji za vyznačenou metu. Po té navigující člen vystartoval a hadice a proudnice sbalil a dal zpět do bedny. Samozřejmostí oslav byl i požární útok. Tento byl také upravený, neboť se startovalo z jiného místa, než-li jsou soutěžící zvyklí a krom strojníka se ostatní posty losovali. A jak že toto klání dopadlo? Za pěkného počasí skončila soutěžní družstva takto: v kategorii ženy: 1. místo Ploukonice, 2. Olešnice a 3. domácí družstvo ze Všeně. V kategorii muže vyhráli místní borci ze Všeně „A“, druzí byla Podháj a třetí Přepeře „B“. Druhé družstvo mužů ze Všeně „B“ skončilo šesté.

Poděkování patří jak všem, kteří náš sbor reprezentovali, tak i všem, kteří se starali o samotný chod soutěže ať už to byla technická četa, či obsluha ve stáncích nebo hudba. Nemohou být opomenuti ani sponzoři, kterým ještě jednou děkujeme. 

Fotogalerie: http://sdhvsen.rajce.idnes.cz/15-09-19_125-te_vyroci_Vsenskych_hasicu_19.9.2015/