Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 120. výročí SDH Všeň

12. 8. 2010

Dne 29.května 2010 proběhly oslavy 120. výročí sboru dobrovolných hasičů na Všeni. Na programu byla: hasičská štafeta 4x50 m, požární útok, doprovodné ukázky, vystavená stará i novodobá technika. Začátek oslav byl zahájen v 9 hodin a to nástupem všech soutěžních družstev. Po přivítání starostou sboru Petrem Krouzou dostal slovo starosta obce Ivan František Herbst, který poděkoval sboru za dlouholetou práci a pomoc při různých akcí. Také vyzvedl všeňskou jednotku obce, která je dnes na dobré úrovni jak s vybavením, tak i přístupem členů. Na závěr své řeči předal Všeňským hasičům za úspěšnou a vytrvalou činnosti čestnou plaketu obce „Domov můj“ a prapor pro jednotku obce. Po té doslal slovo hlavní rozhodčí Miroslav Roubíček, který upřesnil pár pravidel k samotné soutěži.


Vzhledem k deštivému počasí v předešlých dnech, byla soutěž nakonec zahájena požárními útoky, nejdříve kategorie mužů a následně i kategorie žen. Během těchto proběhly ukázky: zadržení nebezpečného pachatele, který chtěl ukrást vozidlo, slanění z výšky, ukázka cvičení psů, spolupráce hasičů a záchranky při dopravní nehodě. Po dokončení požárních útoků proběhla štafeta a následný nástup všech družstev, za účelem předání cen za umístění.


V průběhu dne se mohli soutěžící i diváci podívat na historické stříkačky, které zde vystavili sousední sbory z Olešnice, Doubravy a Turnova. Nechyběla samozřejmě ani stříkačka ze Všeně. Z Mnichova Hradiště přijela vozidla historický Mercedes a modernější Tatra 815. Sousední sbor z Příšovic zde vystavil nové výjezdové vozidlo Tatra Terno a nechyběla ani výšková technika – AZ 30 m z PS Turnov a AP 42 m z PS Jablonec nad Nisou. Nemůžeme opomenout sanitku z Turnova, osobní policejní vozidlo z OOP Turnov a RZA z PS Turnov.
Všem, kteří se podíleli na organizaci před i během těchto oslav patří velké DÍKY.

Martin Kočí

velitel SDH Všeň

 

Obrazek