Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výjezdy

Příspěvky

Školení první pomoci

7. 2. 2018

Dne 07.02. prodělalo několik členů naši jednotka opakované školení první pomoci, které probíhá ve všeňské hasičárně  společně se členy JSDHO Příšovice a JSDHO Mnichovo Hradiště. Školení provádí zdravotní sestra, která pracuje na ZZS Turnov.

fotogalerie: http://sdhvsen.rajce.idnes.cz/18-02-07_Skoleni_prvni_pomoci/

 

TP – strom zasahující do komunikace

15. 12. 2017

V ranních hodinách dne 15. prosince byl kvůli silnému větru opět vyhlášen poplach. Jednalo se o spadlý strom, který částečně zasahoval do komunikace. Jednotka před příjezdem hasičů ze stanice Turnov provedla jeho odstranění za pomoci motorové pily a následně se vrátila zpět na základnu.

 

TP – odstranění nebezpečných stavů - spadlá střecha u RD

14. 12. 2017

Dne 14. prosince byla naše jednotka vyslána k TP, kdy silný vítr sebral kus střechy u rodinného domu v Ploukonicích.  Jednotka provedla průzkum na místě události a vyčkala na příjezd ČEZu, neboť jednotka ze stanice Turnov byla odvolána k jiné události. Po té se naše jednotka vrátila zpět na základnu.

fotogalerie: https://sdhvsen.rajce.idnes.cz/17-12-14_TP_-_odstraneni_nebezpecnych_stavu_-_spadla_strecha

 

TP – pátrání po ztracené osobě

24. 11. 2017

Dne 24. listopadu kolem 21 hodin jsme byli povolání na Obvodní oddělení Policie České republiky do Turnova, a to za účelem rozdělení úseků k pátrání po ztracené osobě. Jednotky se přesunuly na Podháj, kde byly vytvořeny rojnice a začal se prohledávat přilehlý les a louky. Nad hlavami záchranářů kroužil vrtulník s termokamerou, který pohřešovaného našel. Osobu nasvítil, aby se k ní dostali hasiči, kteří pak osobu snesli k cestě. Následně bylo pátrání ukončeno a jednotky se vrátili zpět na základnu.

 

Požár v briketárně v Soběslavicích

3. 11. 2017

Dne 3. listopadu v ranních hodinách byla naše jednotka vyslána k požáru briketárny v Soběslavicích. Po příjezdu na místo události byla naše jednotka ponechána v záloze v dýchací technice pro případný zásah. Hořely zde piliny v sušícím zásobníku. Tento byl uhašen jedním C proudem za pomoci pěny.  Po uhašení se jednotky vrátily zpět na základnu.

fotogalerie: https://sdhvsen.rajce.idnes.cz/17-11-03_Pozar_v_briketarne_v_Sobeslavicich

 

TP – strom přes cestu k Vustře

6. 10. 2017

Dne 6. října se Českou republikou přehnala větrná vichřice.  Naše jednotka byla vyslána k odstranění stromu z cesty vedoucí k Vustře. Po rozřezání se jednotka vrátila zpět na základnu.

fotogalerie: https://sdhvsen.rajce.idnes.cz/17-10-06_TP_-_strom_pres_cestu_k_Vustre

 

TAKTICKÉ CVIČENÍ – požár v nemocnici v Turnov

27. 9. 2017

Dne 27. září v odpoledních hodinách byla naše jednotka vyslána na TC – požár v nemocnici v Turnově na bývalém dětském oddělení.  Zde se sjeli jednotky prvního stupně a v dýchací technice byly prohledávány zakouřené prostory a vyhledávány osoby. Po nalezení všech osob, bylo ukončeno cvičení a jednotky vrátily zpět na základny.

fotogalerie: https://sdhvsen.rajce.idnes.cz/17-09-27_TC_pozar_v_nemocnici_Turnov

 

Planý poplach – neohlášené pálení v Mokrém

8. 9. 2017

Dne 8. září v dopoledních hodinách byla naše jednotka vyslána společně s HZS st. Turnov do Mokrého k Jizeře, kde mělo hořet. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že na pravém břehu Jizery pálili pracovníci Povodí klestí. Tudíž se jednotky vrátili zpět na základny.

 

Požár nízké budovy v Turnově ul. Výšinka

11. 8. 2017

Dne 11. srpna po 17. hodině jsme byli vysláni do Turnov ul. Výšinka, kde po úderu blesku do střechy domu stoupá kouř. Po příjezdu na místo události zde již byli HZS st. Turnov a JSDHO Turnov. Jednotka byla na místě ponechána v záloze a následně jsme velitelem zásahu byli vráceni zpět na základnu.

 

Požár nízké budovy v Turnově ul. Nádražní

16. 7. 2017

O půlnoci z 16.07. na 17.07. jsme byla naše jednotka vyslána do Turnova ul. Nádražní, kde měl hořet dům.  Po příjezdu na místo události jsme zjistili, že jsme zde již zasahovali a to 31.05.2017. Tentokrát šlo jako minule o pálení kabelů, ale s tím rozdílem, že tento požár byl spozorován dýl a tudíž strop nad vypalovanými kabely již místy hořel. Členové naši jednotky se podílěli na jeho rozebírání a dohašování. Po druhé hodině ranní jsme se společně s ostatními jednotkami z prvního stupně začali vracet zpět na základny.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »