Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár apartmánů v obci Vyskeř (Chlum)

27. 1. 2017

První letošní výjezd všeňské jednotky byl v pátek 27. ledna v 15:30 hod. Jednotka byla vyslána k požáru apartmánů na Chlumu. K události jsme byli vysláni společně s dalšími pěti jednotkami. Cesta na Vyskeř nebyla lehká a poslední úsek nebyl pro strojníky žádnou lahůdkou – cesta byla vypluhovaná a úzká. Posledních cca 150 m ze svahu dolu byla ujetá vrstva sněhu a tak sjela jen tatra 148 jednotky z Hrubé Skály. Zbytek vozidel zůstal na kopci a prováděli kyvadlovou dopravu vody a do tatry pod kopec byly nataženy „B“ v délce 150 m. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná již o rozsáhlý požár, budovy a tak byly ihned nasazeny dva proudy a jak dojížděli další posilové jednotky, tak se útočné proudy přidávaly. Jelikož se zasahovalo v dýchací technice a bylo potřeba další cisterny na kyvadlovou dopravu vody, tak si velitel zásahu si na místo povolal další jednotky.  Po uhašení  plamenného hoření se  začalo  s rozebíráním plechové střechy za účelem dohašení skrytých ohnisek. Po 21 hodině se začali některé jednotky vracet zpět na základny. Jelikož naše jednotka byla na místě mezi prvními, tak jsme také odjížděli skoro  poslední a dorazili jsme ve 23 hodin na základnu. Proběhlo omytí zásahových oděvů a doplnění hadic.

Na místě se naše jednotka podílela na přípravě dopravního a útočeného vedení, tři členové zasahovali na proudu v dýchací technice. Podíleli jsme se na rozebírání konstrukcí. Z výbavy našeho vozidla byla  zapůjčena elektrocentrála se světly za účelem osvětlení místa zásahu. Toto bylo na místě ponecháno do ranních hodin, neboť na místě zůstala jako dozor jednotka z Hrubé Skály. Naše jednotka byla jedna z 12 jednotek, které na místě zasahovali.

Mně nezbývá, než-li poděkovat členům jednotky, kteří se výjezdu zúčastnili, ale i těm, kteří se podíleli na mytí hadic a uvedení vozidla zpět do akceschopnosti, abychom byli připraveni k dalšímu výjezdu.

Děkuji       

Martin Kočí

velitel JSDHO Všeň

další informace včetně fotodokumentace naleznete v následujícím odkazu:

http://www.hzslk.cz/56.5348-pozar-zachvatil-apartmany-v-ceskem-raji.html