Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři výjezdy v jeden den

5. 7. 2016

Dne 5. července krátce po poledni byla jednotka vyslána na pomoc zraněnému dítěti, které spadlo ze skály v Českém ráji v oblasti zvané Maják. Průzkumem události se zjistilo, že počet sil na místě je dostačující a tak naše jednotka během jízdy k zásahu byla odvolána zpět na základnu.

V odpoledních hodinách se tento den siréna rozezněla podruhé a to na žádost k technické pomoci, odstranění ulomené větve ohrožující bezpečnost a provoz na komunikaci od Podháje na Všeň. Po rozřezání a uklizení větvě se jednotka vrátila zpět na základnu, kam po chvilce přiběhl pan Jakub Šonský, který náhlásil požár  rodinného domu, kde před tím zasahovali společně s panem Milanem Návratem ml. Ze zasaženého domu vyvedli majitele a uhasili požár. Po příjezdu naši jednotky bylo zjištěno, že se jedná o požár v kuchyni, kde došlo k zahořeni kuchyňského spotřebiče. Pro kontrolu termokamerou byla na místo povolána i profesionální jednotka z Turnova.  

Mne nezbývá, než-li poděkovat členům kteří se těchto výjezdů účastnili a hlavně panu Šonskému a Návratovi ml., kteří zasahovali v domě před příjezdem hasičů. Martin Kočí.

Fotogalerie: http://sdhvsen.rajce.idnes.cz/16-07-05_Tri_vyjezdy_hasicu_v_jeden_den/