Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výjezdy v roce 2007

17. 10. 2008

17. ledna 2007 okolo 12:30 hod.

Jednotka byla povolána do pivovaru Malý Rohozec, kde došlo k úniku čpavku. Na místě události byla dodávána jednotkou voda na vytvoření vodní clony za účelem naředění unikajícího čpavku. 

 

19. ledna 2007 krátce před 10:00 hod.

Jednotka vyjelana odstranění naváhlých stromů přes komunikaci a odstranění naváhlého stromu na dům v osadě Mokrý. Za přispění přivolaného jeřábu byl strom odstraněn bez dalšího poškození střechy domu. 
 

19. dubna 2007 okolo 16:00 hod.

Jednotce byl vyhlášen poplach na taktické cvičení a to simulaci požáru lesu v kat. obce Kacanovy, kde členové vytvořili dva hasící proudy a po dojezdu dalších jednotek byla zřízená kyvadlová doprava vody.  


2. května 2007 před 16:00 hod.

Proběhlo taktické cvičení, kdy byl simulován požár ve sklepních prostorách místního obecního úřadu. Zde byly členové vysláni v dýchacích přístrojích na průzkum, zda se v objektu nikdo nenachází a zřízení jednoho hasícího proudu. 

 

12. června 2007 v odpoledních hodinách

Jednotka vyjela do osady Mokrý na odstranění větve z telefonního drátu. 
 

4. srpna 2007 v odpoledních hodinách

Jednotka vyjela k požáru strniště za Ploukonicemi, kde se členové podíleli na hašení a dodávky vody na požářiště. 

 

27. srpna okolo 20:15 hod.

Byl vyhlášen poplach. Po seběhnutí členů ke zbrojnici a spojení se s operačním střediskem hasičského záchranného sboru v Semilech však bylo zjištěno, že jednotka nemusí nikam vyjíždět neboť nahlášený požár panelového domu v Turnově byl uhašen ještě před příjezdem profesionálních hasičů ze stanice Turnov. 

 

1. září 2007

Jednotka byla oslovena za účelem provedení požárního dohledu na leteckém sletu, který se konal na letišti pod Všení. Přímo z této akce byla jednotka vyslána okolo 17:00 hod. ke Sv. Anně v kat. obce Kacanovy, kde hořel les. Členové jednotky prováděli hašení a dodávku vody na požářiště. Po odjezdu profesionálních hasičů stanice Turnov prováděla naše jednotka dohašovací práce.  


Pro naši jednotku ve spolupráci s panem Jágrem, což je velitel stanice HSZ Turnov, bylo připraveno cvičení na leteckou nehodu  střetu dvou rogal s následným vznícením. Úkolem naší jednotky bylo provést uhašení požáru položením hasící pěny, zjištění případného zranění a po příjezdu posilové jednotky z obce Příšovice vytvořit dálkovou dopravu vody hadicemi z rybníku třeťák. Celé cvičení bylo provedeno výborně, všechny naplánované úkoly byly splněny, což potvrdil i pan Jágr z HZS Turnov a starosta obce Všen pan Herbst. 

 

11. listopadu 2007 okolo 13:00 hod.

Poslední výjezd v roce 2007. Naše jednotka byla vyslána na pomoc při odstraňování spadlých stromů přes komunikaci v katastru obce Vyskeř.