Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výjezdy v roce 2009

19. 2. 2010

4. února 2009 okolo 3 hod. v noci

Jednotka vyjela do Mašova, kde pomáhala při hašení požáru chaty. Členové zde zasahovali v dýchací technice. Více info: ZASAHOVALI JSME U POŽÁRU ROUBENÉ CHALUPY V MAŠOVĚ

 

Obrazek

 

1. dubna 2009 ve večerních hodinách

Byla jednotka vyslána k uhašení doutnající trávy na Všeni, což bylo zlikvidováno jedním proudem.


24. dubna 2009 v dopoledních hodinách

Byl proveden ukázkový den pro všeňskou školu a školku složkami integrovaného záchranného systému. Naše jednotka zde provedla ukázku vyhledání zraněných dětí v dýchací technice s následnou likvidací požáru. Zraněné děti byli mezi tím předány do péče ošetřovatelkám z Českého červeného kříže, které provedli jejich ošetření. Následovala ukázka zadržení pachatele, kterou provedla hlídka PČR z OOP Turnov. O poslední akci tohoto dne se postarali členové HZS stanice Turnov, kteří provedli ukázku vyprošťování osoby z havarovaného vozidla.



28. června 2009 okolo 19.30 hod.

Jednotka vyjela do Turnova na Koňský trh, kde hořela pila Plátek. Zde členové pomáhali s hašením požáru v dýchací technice, vynášeli majetek a prováděli  kyvadlovou dopravou vody. Touto spoluprácí s ostatními zasahujícími jednotkami byl uchráněn majetek značných hodnot. Více info zde: POŽÁR PILY V TURNOVĚ

 

Obrazek

 

23. července 2009

V podvečerních hodinách se přehnala bouřka se silným větrem. Po jejím odeznění vyjela naše jednotka do katastru Příšovic za účelem odklizení naváhlého stromu přes vozovku. Tento byl ořezán a za pomoci těžké techniky pana Kvasničky byl strom odstraněn z komunikace. Z toho místa jsme dále jeli ve směru na Mladostov, kde byl splavený  břeh na vozovku. Mezi tím, než-li byl odstraněn nános bláta z vozovky jela jednotka do Lažan u Vyskře, kde hrozil pád větve na střechu domu. Po té se  jednotka vrátila zpět k Mladostovu, kde byla opláchnuta vozovka od bláta a jednotka se vrátila zpět na základnu.

 

Obrazek

Foto ze zásahu:

Obrazek

Taková nevinná bouřka:

Obrazek

 

25. července 2009

Jeli členové jednotky na odstranění naváhlých stromů nad garáží v Kacanovech, kde za pomoci plošiny bylo nebezpečí odstraněno.

   
7. října 2009 byla okolo 19:00 hod.

Jednotka povolána k požáru stodoly v Bělé u Turnova. Zde se členové podíleli na hašení a kyvadlové dopravě vody.

 

Obrazek

 

27. října 2009 v nočních hodinách

Jednotka vyjela na požár v Turnovské firmě Kamax, kde došlo k požáru na kalící lince. Členové byli v záloze na vystřídání hasičů zasahujících v dýchací technice.

 

Obrazek

 

Tentýž den kolem 18:00 hod.

Jednotce vyhlášen znovu poplach. Po seběhnutí členů se od operačního střediska hasičů dozvěděli, že se jedná o nenahlášené pálení v kat. obce Ohrazenice, tudíž se jednalo o planý poplach.


7. listopadu 2009 v ranních hodinách

Měli jsme vyjet ke spadenému komínu do pece ve firmě Saint Gobain. Vzhledem k malému rozsahu události byla naše jednotka ponechána na vlastní stanici v záloze.


3. listopadu 2009

Taktické cvičení v depu českých drah v Turnově. Jednalo se o únik kyseliny z kotlového vozu. Naše jednotka především zajišťovala čerpací stanoviště u Jizery a kyvadlovou dopravu vody pro tvorbu vodní mlhy. Více info zde: Z KOTLOVÉHO VOZU UNIKALA NEBEZPEČNÁ LÁTKA


18. prosince 2009, kdy okolo 18:00 hod.

Jednotka vyslána k požáru rodinného domu do Lažan u Turnova.  Zde členové prováděli hašení v dýchací technice a byla prováděna i kyvadlová doprava vody. Tento zásah nebyl jednoduchý pro svoji délku trvání a extrémní zimu, ale naštěstí pro rok 2009 poslední.

 

Obrazek

 

Průměrně se podílelo 6 členů na každém výjezdu a strávený čas na výjezdech byl dohromady přibližně 40 hod.