Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výjezdy

Příspěvky

TP – spolupráce se složkami IZS

2. 4. 2020

Ke spolupráci se složkami IZS byla naše jednotka vyzvána  02.04. krátce před 14 hod. Jednalo se o rozvoz roušek ze st. Liberec  po obcích v obvodu ORP Turnov. Rozvoz byl proveden Ploukoňským DA. 

 

P – odpadu

18. 3. 2020

K požáru ve Všeni byla naše jednotka vyslána 18.03. krátce po 15 hod.  Původně se mělo jednat o hořící odpad, ale nakonec to bylo nahlášené pálení větví na soukromém pozemku. Jednotka byla odvolána ještě před výjezdem. 

 

TP – únik nebezpečných látek do ovzduší

17. 3. 2020

K překopnutí plynové přípojky a následnému úniku plynu do vzduší došlo 17. března před 13 hod. v Turnově ve Skálově ulici. Na místo události se sjely jednotky prvního stupně, kde tvořily zálohu pro případný zásah. Po zastavení  unikajícího plynu se jednotky vrátily zpět na základny.

 

Požár nízké budovy

16. 2. 2020

K požáru nízké budovy byla naše jednotka vyslána 16.02. krátce po obědě do sousedních Příšovic. Na místě se sjeli jednotky prvního stupně a bylo zjištěno, že došlo zakouření kotle na tuhá paliva. Naše jednotka byla ponechána v záloze na místě události a následně VZ odeslána zpět na základnu.

 

TP – strom hrozící pádem na vozovku

15. 2. 2020

Ke stromu hrozícím pádem na vozovku byla naše jednotka vyslána 15. února v odpoledních hodinách hned za obec Všen (již kat. Modřišic). Průzkumem zjištěno, že strom je nakloněný i s kořeny a je opřen o větve druhého stromu. Při dalším poryvu větru, který byl hlášen, by mohlo dojít k pádu stromu na vozovku. Proto bylo rozhodnuto, že bude zastavena doprava na komunikaci a strom bude skácen. Po odklizení stromu z vozovky byla komunikace zprůjezdněna  a jednotka se vrátila zpět na základnu.  O skácení stromu byly informovány příslušné orgány. 

fotogalerie: https://sdhvsen.rajce.idnes.cz/20-02-15_TP_-_strom_hrozici_padem_na_vozovku/

 

TP – únik zemního plynu v Turnově ul. Kosmonautů

21. 12. 2019

K TP – únik zemního plynu ve výškové budově ul. Kosmonautů v Turnově byla jednotka vyslána dne 21. prosince v dopoledních hodinách. Část jednotky zůstala před budou v záloze v DT a část se podílela na zjišťování úniku plynu. Po zjištění bytu, ve kterém byl únik zjištěn byl tento vyvětrán a vyčkalo se na příjezd plynařů. Po jejich příjezdu byla jednotka odeslána zpět na základnu.

 

Požár RD v Mašově

14. 12. 2019

Dne 14. prosince v podvečerních hodinách byl jednotce vyhlášen poplach, kdy jsme byli vysláni k požáru kotelny s garáží do Mašova.  Naše jednotka zasahovala na proudu, který byl ze zadní části budovy. Rozbrušovací pilou byly vyříznuty otvory v plechové střeše za účelem dohašení skrytých ohnisek a byla provedena kontrola zda se požár nerozšiřoval pod střechou dále.  Po uhašení se jednotky vrátily zpět na základnu.

 

TC – hlášení EPS v laboratoři TOPTEC

22. 11. 2019

K taktickému cvičení jsme byli vysláni 22. listopadu  po 15 hodině. Jednalo se o hlášení EPS a mělo se zde hasit speciálními hasivy, které jsou v laboratoři rozmístěny. Po skončení cvičení si zasahující prohlídli prostory a začali se vracet na základny.

Během jízdy k zásahu došlo k technické závadě na CAS, kterou se však podařilo odstranit a jednotka následně pokračovala k cvičení.

 

Požár v briketárně v Soběslavicích - září 2019

19. 9. 2019

Dne 19. září v dopoledních hodinách byla naše jednotka vyslána k požáru briketárny v Soběslavicích. Po příjezdu na místo události byla naše jednotka ponechána v záloze v dýchací technice pro případný zásah. Hořely zde piliny v sušícím zásobníku. Tento byl uhašen dvěma C proudy.  Po uhašení se jednotky vrátily zpět na základnu.

 

TP – transport zraněné osoby kat. Skalan

30. 8. 2019

Před polednem  30.08.  byl jednotce vyhlášen poplach. Jednotka vyjela do lesa v kat. Skalan, kde byla zraněná osoba v nepřístupném terénu. Zde jsme zasahovali společně s HZS a na místě byla ZZS Turnov. Po transportu osoby k sanitce se jednotky vrátily zpět na základny. 

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »